Itsetehty marjamysli / Home made muesli

IMG_6513Pitkästä aikaa kaipasin mysliä välipalasyömiseksi. Kaupan valmismysleissä on vain kovin usein mukana kookosta, jonka mausta en pidä edes vähäisissä määrin. Onneksi myslin tekeminen kotona on helppoa.

Marjamysli

5 dl kaurahiutaleita
5 dl ruishiutaleita
1 dl vehnäleseitä
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl tummaa soijarouhetta
2 dl erilaisia pähkinöitä hieman rouhittuna
0,5 dl oliiviöljyä
3 rkl hunajaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja levitä pellille. Sulata hunaja oliiviöljyn joukkoon ja kaada seos hiutaleiden päälle. Sekoita hieman. Paista uunissa 175:ssä asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita mysliä puolessa välissä. Anna myslin jäähtyä ja lisää sitten “mausteet”. Tähän mysliin laitoin 0,5 dl kuivattuja marjoja, joita myy esimerkiksi Punnitse ja Säästä, sekä jogurttikuorrotettuja auringonkukansiemenia saman verran.

IMG_6515

I used to like to eat muesli as a breakfast or a snack. Mueslis sold in stores often include coconut and I’m definitely not a big fan of it. Fortunately home made muesli is tasty and easy to make.

Berry muesli

5 dl oatmeal
5 dl rye flakes (or other grain)
1 dl wheat bran
2 dl sunflower seeds
1 dl textured soy protein
2 dl crushed mixed nuts
0,5 dl olive oil
3 rkl honey

Mix dry ingredients in a bowl and spread it on a baking tray. Melt honey and mix it with olive oil. Pour it on the flakes and give it a stir. Bake the muesli for 15 minutes in 175 degrees. Stir it on the midpoint. Let it cool down and add the “spices”. I added 0,5 dl dried berries and 0,5 dl yoghurt covered sunflower seeds.

IMG_6517

One thought on “Itsetehty marjamysli / Home made muesli

Leave a comment